Měření pevnosti slupky dužnatých plodin - Stanovení indexu lomu a cukernatosti vodného roztoku sacharózy refraktometrem
«»
Popis:
1. Měření pevnosti slupky dužnatých plodin
Úvod
Měření pevnosti slupky dužnatých plodin se provádí na penetrometrickém přístroji statickou metodou. Princip statického měření spočívá v postupném zvyšování síly, působící na zkušební hrot, při konstantní poloze plodiny, naklápěním desky držáku zkušebního hrotu.
Pomůcky - světelný zdroj
- penetrometrický přístroj
- jablko
Průměr čelní plošky zkušebního hrotu je 0,6 mm.
Klíčová slova:
měření
pevnost
dužnaté plody
index lomu
cukernatost
vodný roztok
sacharóza
refraktometr
Obsah:
- Měření pevnosti slupky dužnatých plodin
Úvod
Pomůcky
Měření a vyhodnocení
Závěr
Stanovení indexu lomu a cukernatosti vodného roztoku sacharózy refraktometrem
Úvod
Pomůcky
Měření a vyhodnocení
Relativní chyby měření
Závěr
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.