Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Jakost masa, rizika masa

«»
Přípona
.doc
Typ
poznámky
Stažené
1 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9237
Poslední úprava
19.12.2016
Zobrazeno
1 014 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Faktory ovlivňující úspěšnost prodeje potravin:
­ zdravotní nezávadnost
­ jakost potraviny (především senzorická a nutriční)
­ cena potraviny (český spotřebitel ochotný zaplatit jen do určité výše)

Jakými způsoby můžeme definovat jakost:
1. Jakost je soubor vlastností, které má výrobek splňovat, pro naplnění funkcí, pro které je určen a to při nejnižší nabývací ceně
2. Jakost představuje soubor vlastností, které určující schopnost výrobků, uspokojit předpokládané potřeby uživatele
3. Jakost představuje poměr mezi skutečnými a požadovanými a skutečnými a normovanými vlastnostmi výrobků

Klíčová slova:

úspěšnost

prodeje

jakost masa

mykotoxiny

dusičnany

dusitany

legislativa



Obsah:
  • Faktory ovlivňující úspěšnost prodeje potravin:
    Jakými způsoby můžeme definovat jakost:
    Schématické znázornění celkové jakosti potravin vytvořené z jakostních znaků a charakteristik:
    Hodnocení jakosti masa:
    Jakost masa jako výslednice devíti jakostních charakteristik a vzájemných interakcí:
    Jakostní charakteristiky:
    Mykotoxiny
    Biogenní aminy
    Látky vstupující do potravin z životního prostředí
    Látky vznikající při výrobě potravin
    Aditivní (přidatné) látky
    Látky určené k aromatizaci
    Dusičnany, dusitany
    Rezidua biologicky aktivních látek
    Rezidua pesticidů
    Rezidua esterů kyseliny ftalové pae
    Orgány vykonávající státní dozor nad dodržováním povinnosti stanovených legislativou:
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše