Jakost masa, rizika masa
«»
Popis:
Faktory ovlivňující úspěšnost prodeje potravin:
zdravotní nezávadnost
jakost potraviny (především senzorická a nutriční)
cena potraviny (český spotřebitel ochotný zaplatit jen do určité výše)
Jakými způsoby můžeme definovat jakost:
1. Jakost je soubor vlastností, které má výrobek splňovat, pro naplnění funkcí, pro které je určen a to při nejnižší nabývací ceně
2. Jakost představuje soubor vlastností, které určující schopnost výrobků, uspokojit předpokládané potřeby uživatele
3. Jakost představuje poměr mezi skutečnými a požadovanými a skutečnými a normovanými vlastnostmi výrobků
Klíčová slova:
úspěšnost
prodeje
jakost masa
mykotoxiny
dusičnany
dusitany
legislativa
Obsah:
- Faktory ovlivňující úspěšnost prodeje potravin:
Jakými způsoby můžeme definovat jakost:
Schématické znázornění celkové jakosti potravin vytvořené z jakostních znaků a charakteristik:
Hodnocení jakosti masa:
Jakost masa jako výslednice devíti jakostních charakteristik a vzájemných interakcí:
Jakostní charakteristiky:
Mykotoxiny
Biogenní aminy
Látky vstupující do potravin z životního prostředí
Látky vznikající při výrobě potravin
Aditivní (přidatné) látky
Látky určené k aromatizaci
Dusičnany, dusitany
Rezidua biologicky aktivních látek
Rezidua pesticidů
Rezidua esterů kyseliny ftalové pae
Orgány vykonávající státní dozor nad dodržováním povinnosti stanovených legislativou:
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.