Popis:
V hotelu rozlišujeme následující úseky:
- správní úsek hotelu (řízení činnosti hotelu a jeho jednotlivých částí),
- technický úsek hotelu
- ubytovací středisko hotelu (část příjmu a část lůžková),
- stravovací středisko hotelu ( výrobní a skladová část, odbytová část),
- doplňkové služby hotelu - v závislosti na třídě a velikosti hotelu
(směnárenské služby, praní a čištění oděvů, pronájem bezpečnostních skřínek, relaxační centra, kadeřnictví, kosmetika aj.).
Vrcholový management hotelu
Top managementem rozumíme nejvyšší vedení společnosti, patří zde např.
- správní rada společnosti
- generální ředitel
- právník
- ekonomický ředitel
- obchodní ředitel
- prodejní a marketingový ředitel
- finanční ředitel
- personální ředitel
Klíčová slova:
management
ředitel
hotel
zaměstnanci
pracovní pozice
recepce
kuchař
Obsah:
- Management, organizační uspořádání hotelu
Vrcholový management hotelu
Generální ředitel:
Asistent ředitele:
Sekretářka:
Právník:
Ekonomický ředitel:
Obchodní ředitel - sales manager:
Asistent obchodního ředitele:
Prodejní a marketingový ředitel - marketing manager:
Finanční ředitel:
Personální ředitel:
Střední management - provozní management
Vedoucí ubytovacího úseku - front office manager:
Asistent vedoucího ubytování:
Vedoucí lůžkové část - housekeeping manager
Pracovník pro styk s hosty - guest relations manager:
Food & Beverage management - vedoucí stravovacího provozu:
Technický management - vedoucí technického úseku:
Operační management - management nejnižší úrovně
Vedoucí recepce
Vedoucí rezervací
Vedoucí hotelových služeb (bell captain)
Hotelová hospodyně
Šéfkuchař
Vedoucí restaurací
Vedoucí skladového hospodářství
Vedoucí údržby
Vedoucí hotelové prádelny