Nealkoholické nápoje
«»
Popis:
Mnozí lidé se domnívají, že voda prodávaná v lahvích je čistší a zdravější, než voda z vodovodu.
Ve skutečnosti voda v lahvích obsahuje často větší množství bakterií - i když neškodných - než voda vodovodní, protože nebyla chlórovaná!! Navíc mají mnohé „minerální vody“ stejné hladiny minerálů, jako voda vodovodní.
„Pramenité“ a „stolní“ vody mohou pocházet z jakéhokoliv zdroje - vodu z přírodních pramenů až po vodu vodovodní!! Dodavatelé je transportují, míchají, a někdy ještě před plněním sytí oxidem uhličitým.
Někteří lidé pijí vodu z lahví proto, že se domnívají, že je v ní méně dusičnanů - ale ani to nemusí být pravda! Hodnoty se u různých značek liší - od 1 mg až po 32mg /l. Pro přírodní minerální vody není stanovena zvláštní hranice.
Nejvyšší povolené množství je shodné jako u všech ostatních pitných vod - 50 mg/l. Čtěte etiketu na lahvi!!
Klíčová slova:
nápoje v lahvi
suroviny
nealkoholické nápoje
autokláv
tlakový kotel
sycené
Obsah:
- Nápoje v lahvi
Suroviny a výrobky nealkoholických nápojů z ovoce a zeleniny
Stručný výrobní postup:
Pro teplotu nad 100 °C - autokláv - tlakový kotel
Nápoje přírodní a ochucené, sycené (perlivé) - mírně perlivé - neperlivé
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.