Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Ovoce, zelenina a výrobky z nich

«»
Přípona
.pdf
Typ
poznámky
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
5496
Poslední úprava
07.04.2015
Zobrazeno
1 288 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Obsah kapitoly
• chemické složení
• analýza ovoce a zeleniny
• analýza sušeného ovoce
• výrobky z rajčat: složení, jakostní požadavky, analytické metody
• brambory: složení, metody analýzy
Chemické složení ovoce a zeleniny - společné znaky
• vysoký obsah vody: 75-96 %
výjimka: ořechy (skořápkové ovoce)
• nízký obsah bílkovin: 0,2-1,3 %
(výjimka - hrášek a zelené fazolky: 2,5-6 %)
• nízký obsah lipidů: < 0,5 %
(výjimka - olivy a avokádo: až 40 % oleje)
• sacharidy: glukosa, fruktosa, sacharosa, pektiny,
škrob (banány, jablka, brambory)
• organické kyseliny: citronová, vinná, jablečná,
šťavelová (špenát), benzoová (brusinky),
fenolové kyseliny - kávová, ferulová
• vláknina, minerální látky, dusičnany

Klíčová slova:

ovoce

zelenina

výrobky

chemické složení

aditiva

sušené ovocí



Obsah:
  • Obsah kapitoly
    Chemické složení ovoce a zeleniny - společné znaky
    Další složky ovoce a zeleniny
    Aditiva ve výrobcích z ovoce a zeleniny
    Obecné metody analýzy ovoce a zeleniny
    Analýza sušeného ovoce
    Výrobky z rajčat
    Brambory
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše