Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Senzorické hodnocení komodit

«»
Přípona
.docx
Typ
poznámky
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
12526
Poslední úprava
20.08.2018
Zobrazeno
1 092 x
Autor:
snoopydogg
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Mléko
Mlékem se rozumí tekutina vylučovaná mléčnou žlázou krav, koz, ovcí.
Syrové mléko - nebylo zahřáto nad 40 ºC ani jinak ošetřeno (farmářské, mlékomaty)
Čerstvé mléko - tepelně ošetřené pasterací (min. 71,7 ºC, 15 s)
Trvanlivé mléko (UHT) - Sterilace, záhřev min. 135 ºC, 1 s, aseptické balení
Vzhled
Hodnotí se:
naplnění mléka v obalu
barva
viditelné nečistoty
přítomnost cizích částic
skvrny plísní
separace fází
Hodnotí se produkt v otevřeném balení, případně při jeho nalévání z obalu.
Barva
normálního mléka je slabě krémová, jemně nažloutlá, neprůhledná
opalescentní tekutina, obsahuje dva pigmenty:
• karoten - žluté barvivo, barví tukovou fázi
• riboflavin - žlutozelené barvivo, mírně fluoreskující, projevuje se jen v mléčném séru
• mlezivo má tmavší žlutou barvu

Klíčová slova:

mléko

voda

sladidlá

majonéza

koření

vonné látky

zpracování dat

pořadová zkouška



Obsah:
  • Mléko
    Voda
    Sladidlá
    Majonéza
    Těstoviny
    Chleba a pečivo
    Koření
    Vonné látky
    PROP 6-Propyl-2-Thiouracil
    Statistické zpracování dat
    Pořadová zkouška
    Wilcoxonův test
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše