Popis:
Hlavní suroviny pro výrobu MV:
• vepřové - VSO, VL, VL II, VV s K, VV bez K, syrové hřbetní sádlo, vepřová kůže
• hovězí - HSO, HZV, HPV
• telecí, koňské, ovčí a kozí maso
Vedlejší jateční suroviny:
• vnitřnosti a krev jatečných zvířat
• i další orgány a maso (hlavy - vepřové, podjazyčí, krvavý ořez)
Další suroviny:
• poživatiny - pitná voda, jedlá sůl, rafinovaný cukr, sušené mléko, ječné Kroupy, houby, vejce, cukrový kulér, …
• koření
• přidatné látky - dusitan sodný, polyfosfáty (zvyšují vaznost, obsah limitován), kyselina askorbová (redukce), glukoso-delta-lakton, kyseliny (mléčná), mikrobiální startovací kultury
Klíčová slova:
masná výroba
suroviny
jateční suroviny
pitná voda
sůl
aditiva
údržnost
sacharidy
Obsah:
- Hlavní suroviny pro výrobu mv:
Vedlejší jateční suroviny:
Další suroviny:
Pitná voda
Sůl a solící směsi
Bílkovinné přísady
Sacharidické přísady
Koření
Barva masných výrobků:
Aditiva pro údržnost: