Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Zpracování živočišných tuků

«»
Přípona
.doc
Typ
poznámky
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9235
Poslední úprava
19.12.2016
Zobrazeno
1 168 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Syrové vepřové sádlo (19 % JUT):
- hřbetní 16 %
- plstní 2 %
- střevní (mikrové)
- kruponové (škrabkové) 1 %
- technické (odpady)

Syrový hovězí lůj (12 %):
- pánevní, ledvinový, mikrový, osrdečníkový, povrchový
- podle čistoty, konzistence, vlastnosti - I. a II. třída jakosti, III. třída - odpad

Syrový skopový a kozí lůj

Složení a vlastnosti tuků:
- VS - 90 % tuku, 8 % voda, 2 % bílkoviny
- HL, SL - 88 % tuku, 10 % voda, 2 % bílkovin
- Nerozpustné ve vodě, málo v etanolu, rozpustné v nepolárních rozpouštědlech (ether)
- Adsorpce pachů, oxidace - změna smyslových vlastností
- S délkou „C“ řetězců zvyšování tuhosti tuků
- S vyšší počtem dvojných vazeb snižování tuhosti

Klíčová slova:

vepřové sádlo

hovězí lůj

skopový lůj

krmení

hydrolýza tuků

tukové tkáně

skladování a distribuce



Obsah:
  • Syrové vepřové sádlo (19 % JUT):
    Syrový hovězí lůj (12 %):
    Syrový skopový a kozí lůj
    Složení a vlastnosti tuků:
    Vliv krmení:
    Chemické složení tuku:
    Hydrolýza tuků:
    Oxidace tuků:
    Zpracování tukových tkání:
    Obaly, skladování a distribuce tuků:
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše