Hospodářské výpočty v gastronomii
Skripta29 s. / 2. roč. / pdf
1. Hodnocení úrovně výživyTo, že člověk musí zdravě jíst, aby byl odolný vůči chorobám, zajistil si celkovou práceschopnost, výkonnost a délku života už-víme z předmětu Potraviny a výživa. Z tohoto předmětu také víme, že odborníci z oblasti výživy nejsou se současným stavem úrovně výživy obyvatelstva spokojeni - respektive se strukturou a množstvím konzumované stravy.Nato jak jsme na tom s výživou mi sami, by nám měla odpovědět tato kapitola. Jinými slovy naučíme se hodnotit vlastní jídelníček, ...
|
|
0,9 |
6x |
|
Podmínky pro podnikání v pohostinství
Poznámky5 s. / 2. roč. / doc
Živnostenský zákon č.455/1991 Sb. Vymezuje hostinskou činnost jako ohlašovací živnost, která spočívá v přípravě a prodeji pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřebě v provozovně, v níž jsou prodávány. V omezeném rozsahu, tak aby byla zachována povaha živnosti, je oprávněn podnikatel provádět tzv. doplňkový prodej. Týká se nápojů přes ulici, tabákových výrobků, provozování her, půjčování časopisů, prodeje hygienických potřeb atd. Živnostenské oprávnění se nevztahuje například na prodej nápojů pomoc...
|
|
0,1 |
3x |
|
Španělská kuchyně
Seminární práce16 s. / - roč. / doc
Úvod Cílem mé seminární práce je seznámit vás se španělskou kuchyní. Vybrala jsem si tuto zemi, protože mám ráda jižní temperament a zvyklosti související s touto kulturou. I gastronomie je tímto důkazem.1. Obecně o španělské kuchyni Španělská kuchyně je barevná a rafinovaná, ale i překvapivě prostá. Je si velmi podobná, ale přitom rozdílná. Používá mnoha stejných surovin, ale jinak je zpracovává. Jiné jsou přísady, jiné jsou kombinace. Na pobřeží převažují ryby a saláty, ve vnitrozemí masi...
|
|
0,4 |
1x |
|
Anglická kuchyně
Prezentace10 s. / 2. roč. / pptx
Základní údaje50,1 milionů obyvatelkrálovství - v čele královna Alžbětaúřední jazyk - angličtinaměna - librahl. město - LondýnHospodářstvíchov: skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, koně, rybolovpěstování: obilí, brambory, cukrová řepa, luštěniny, hrušky, švestky, jablka, hroznyPolévkystaroanglická sýrová polévka (1)pikantní fazolová polévka s koňakem (2)chřestová polévka (3)silná mrkvová polévka
|
|
7,9 |
3x |
|
Poznámky na téma Polévky
Poznámky2 s. / 2. roč. / doc
- Dlouho nebyly společností přijímány jako plnohodnotný pokrm- Místo si našly až ve francouzském menu- Význam má hlavně jako příjem tekutiny a rychle stravitelných surovinČleníme:- Podle chutio Sladké (ovocné)o Slané- Podle teplotyo Tepléo Studené (bulharská polévka Tarator, Gaspacho, Vichyiessois, chlebová polévka)Na jídelním lístku seřazeny:- Hnědé (vývary A, B, C)- Bílé (krémové, šlemové, zeleninové, mléčné, luštěninové)- Přesnídávkové- Speciální
|
|
0,1 |
0x |
|