1 Postavení společného stravování a hotelnictvíVývoj hotelnictví, jeho charakteristika, význam, členění společného stravování na komerční a institucionální formu,jejich rysy, charakteristika způsobu zajišťování a základní funkce - ohlédnutí se za minulostí k pochopení budoucnostiS rostoucí pracovní zátěž, stresem a zvyšujícím se časovým nárokům v běžném pracovním životě jedince, stoupají i jeho nároky na kvalitně strávený volný čas. Z toho jednoznačně vyplývá i požadavek současného zákazníka na ...
Gastronomická pravidla jsou shrnutím mezinárodních poznatků a zkušeností z oblasti stravování, sestavování jídelních a nápojových lístků, pořádání slavnostních hostin a technologie přípravy pokrmů. Moderní gastronomie respektuje pravidla moderní výživy, především z hlediska energetické a biologické hodnoty podávaných pokrmů a nápojů. Dvě základní oblasti použití gastronomických pravidel v praxi jsou sestavování jídelních a nápojových lístků a slavnostních menu.Jídelní lístek je seznam nabízených...
Termín F&B Management se obecně začal používat na konci 80. let minulého století. Food - jídlo, strava, výživa. Beverage - nápoje. Teprve na počátku 90. let bylo téma F&B zpracováno v evropských podmínkách v německé odborné literatuře a poprvé pojato jako problematika řízení procesu v oblasti plánování výroby a kontroly práce ve stravovacím úseku jako celku.Původně se odborné publikace se zabývaly pravidly. Popisují práce v obsluze, praxi, etiku a organizaci práce v běžném provozu restau...
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.
▼ Nezbytné
Vždy povoleno. Technické uložení nebo přístup jsou nezbytně nutné pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si účastník nebo uživatel výslovně vyžádal.
▼ Analytické
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní agregované statistické účely.