1 DRŮBEŽDrůbež - domácí drůbež včetně ptáků, kteří nejsou považování za domácí, ale jsou chováni jako domácí zvířata, s výjimkou běžců.Drůbeží maso - všechny poživatelné části těl pocházejících z domácích druhů ptáků.1.1 Produkce a spotřeba drůbežího masaVe světě se rychle zvyšuje produkce drůbežího masa. Současná produkce drůbežího masa ve je 30 % z celkové produkce masa hospodářských zvířat. Před 25 lety to bylo pouhých 15 %. Světová produkce drůbežího masa vzrostla mezi léty 1990 a 2009 ze 40...
1. Porážení jatečných zvířat, jatečné opracování• První výrobní fáze v masném průmyslu - získá se maso a vedlejší jatečné produkty• Na jatkách je práce organizována na kontinuálních linkách, kde jsou zvířata opracovávána ve visu případně vleže• K zavěšení se používají plocháčové dráhy, euroháky (zavěšeny na tyčích kulatého průměru, jednodušší konstrukce)Přihánění zvířat na porážku• Doporučuje se omezit příhon zvířat, místo toho využít vodorovné nebo šikmé dopravníky• Pro závěrečnou část přesunu ...
O tom, že je mléko zcela nepostradatelnou potravinou dnes již nikdo nepochybuje. Mléko a mléčné výrobky konzumují každý den milióny lidí na celém světě. Mléko a mléčné výrobky tvoří komoditu, jejíž spotřeba ve světě neustále roste a to i v období ekonomické krize.Mléko představuje jednu z nejkomplexnějších složek lidské potravy. Největší význam mléka z nutričního hlediska spočívá především ve zcela nezastupitelném, velmi dobře využitelném zdroji vápníku. Dále mléko obsahuje plnohodnotné bílkovin...
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.
▼ Nezbytné
Vždy povoleno. Technické uložení nebo přístup jsou nezbytně nutné pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si účastník nebo uživatel výslovně vyžádal.
▼ Analytické
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní agregované statistické účely.