PIVOPráce s textem Učební text slouží k výuce předmětu Nápojová kultura. K úspěšnému ukončení předmětu je nutno nastudovat především výrobu piva a členění dle zákona. Pro praxi je vhodné se seznámit s textem Pivo v restauračním provozu a zákony. Úkolem pro samostudium je zjištění značek českých piv v následujícím pořadí a počtech. Pivo výčepní 10 druhů, ležák 10 druhů, pivní speciály 10 druhů. Definice pojmu Pivo jest důležitou pochutinou i potravinou, pro člověka tělesně pracujícího s mírou uží...
Alkoholové kvašení je biochemický proces, při kterém jsou rostlinné polysacharidy přeměňovány na alkohol za přítomnosti kvasinek. Kvasinky vlastní enzymy, kterými přeměňují rostlinné sacharidy na ethanol a oxid uhličitý za vzniku tepla a energie.Při anaerobních podmínkách kvasinky přeměňují glukosu na ethanol a jako vedlejší produkt vzniká oxid uhličitý.Aerobní• S přístupem vzduchu (není omezeno množství), produktem je octové kvašení, kyselina citrónová, kyselina máselná.Anaerobní • Bez volného ...
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.
▼ Nezbytné
Vždy povoleno. Technické uložení nebo přístup jsou nezbytně nutné pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si účastník nebo uživatel výslovně vyžádal.
▼ Analytické
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní agregované statistické účely.