Úvod• Význam a postavení předmětu ve studijním plánu navazujícího magisterského studia• Význam aspektů bezpečnosti a kvality potravinKvalita (obecně) a její vnímání• Kvalita / jakost - Je to totéž?• Jakost je- způsobilost pro užití.- souhrn vlastností vyjadřujících schopnost výrobku plnit funkce, pro které je určen.- je shoda s požadavky.- je to, co za ni považuje zákazník.• Definice jakosti v normě ČSN EN ISO 9000:2006Kvalita a bezpečnost potravin• = hygienické, nutriční, technologické, senzori...
Evropská unie (dále také EU) a s ní i Česká republika (dále také ČR) se z pohledu bezpečnosti potravin po klidné první dekádě 21. století dostala do turbulentního období charakterizovaného zvýšeným zájmem veřejnosti a médií o otázky bezpečnosti a kvality potravin, a to v souvislosti s celou řadou potravinových skandálů a afér, které EU a ČR zasáhly v posledních letech. Ukázalo se, že přestože je po zásadní revizi potravinového práva po roce 2001 systém zajištění bezpečnosti potravin v EU považov...
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.
▼ Nezbytné
Vždy povoleno. Technické uložení nebo přístup jsou nezbytně nutné pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si účastník nebo uživatel výslovně vyžádal.
▼ Analytické
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní agregované statistické účely.