Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Barva masa a masných výrobků

«»
Přípona
.pdf
Typ
přednášky
Stažené
1 x
Velikost
0,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
6146
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 541 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Dělení bílkovin
• sarkoplasmatické
» rozpustné ve vodě a slabých roztocích soli
» např. kataláza, myogen, albuminy, hemoglobin, myoglobin, …
• myofibrilární
» rozpustné v roztocích solí
» nerozpustné v deionizované vodě
» např. aktin, myosin, …
• stromatické
» nerozpustné ve vodě a solných roztocích
» bobtnají v roztocích kyselin a zásad
» např. kolagen, elastin, …

sarkoplasmatické bílkoviny
• rozpustné ve vodě a slabých solných roztocích
• globulární
• obsaženy vsarkoplasmatu
• zpevňují strukturu při záhřevu
• příklady:
» hemová barviva -myoglobin, hemoglobin cytochrom C, …
» albuminy -myogen, globulin X, myoalbumin, ...
» součásti glykolytických enzymů -kataláza aj.

Klíčová slova:

dělení bílkovin

hemová barviva

barva masa

solicí směs

dusitan

oxidace

stabilizace



Obsah:
  • Dělení bílkovin
    Hemová barviva
    Hodnocení barvy masa
    Sloučeniny hemových barviv
    Solicí směs
    Hodnocení barvy tepelně opracovaných výrobků
    Dusitan
    Oxidační změny barvy
    Stabilizace barvy masných výrobků
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše