Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Kontaminanty v potravinách

«»
Přípona
.zip
Typ
přednášky
Stažené
1 x
Velikost
6,7 MB
Jazyk
český
ID projektu
5462
Poslední úprava
30.03.2015
Zobrazeno
1 318 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Kontaminanty

• z chemizace zemědělství
• pesticidy
• jiné látky působící na rostliny a živočichy
• z potravinářské výroby
• výluky z obalů
• výluhy z výrobního zařízení
• zbytky sanitačních prostředků
• z jiných zdrojů
• radioaktivní kontaminace
• náhodné znečištění z přírody a průmyslu

Kontaminanty

Kritéria pro posuzování cizorodých látek z hygienicko-toxikologického hlediska:
• akutní toxicita - LD50
• subakutní toxicita - biologický účinek, pathologické změny
• chronická toxicita - kumulativní vlastnosti
• karcinogenní účinky
• teratogenní a mutagenní účinky často také povolený denní příjem

Klíčová slova:

kontaminanty

Mykotoxiny

Aflatoxiny

Nitrosloučeniny

uhľovodíky

pesticidy



Obsah:
  • Kontaminanty
    Metabolity organizmů
    Mykotoxiny
    Aflatoxiny
    Významné skupiny mykotoxinů
    Toxiny bakterií
    Toxické minerální látky
    Nitrosloučeniny
    Polycyklické aromatické uhlovodíky-PAU
    Perzistentní organochlorové sloučeniny (POPs)
    Polychlorované bifenyly
    Polychlorované dibenzodioxiny, dibenzofurany (PCDD)
    Dibenzodioxiny, dibenzofurany
    Pesticidy
    Přípravky používané v zemědělství - pesticidy
    Zoocidy
    Fungicidy
    Herbicidy
    Další kontaminanty
    Estery kyseliny ftalové
    Potravinářská legislativa
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše