Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Management ubytovacích zařízení - přednášky

«»
Přípona
.docx
Typ
přednášky
Stažené
0 x
Velikost
4,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
5970
Poslední úprava
15.06.2015
Zobrazeno
1 641 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Řízení ubytovacích zařízení

Úvod a přehled hotelnictví
Pravidla
• Respekt - budeme včas, jeden mluví - ostatní poslouchají
• Mobily vypnout prosím
• účast a docházka na přednáškách 80 - 100%
• v případě 100% docházky dostanete 5 bodů bonus u zkoušky
• otázky - kdykoliv během přednášky
• vítám názory a další návrhy na témata

Průběh semestru
• Nový rozvrh - 1 hod. přednášky + 1 hod. cvičení
• Nový kolega ing. Scholtz - spolupráce na cvičení
• Cvičení po 20 v počítačové učebně a budeme požadovat 80% docházku
• K dispozici je učebnice - Moderní hotelový management, F.Křížek a J.Neufus, Grada Publ.
• Zakončení písemnou zkouškou s kombinovanými otázkami, ale nechávám si právo klást otázky, které v přednáškách nebudou, ale budou v učebnici...

Trochu dějin
• Podle Guinessove knihy rekordu nejstarší hotel byl vybudován v Japonsku v roce 717
• V období Renaissance se otevírají kávarny s možnosti ubytování a už cestovní ruch vytváří poptávku po hostincích a ubytovnách
• 1898 otevřený hotel Savoy v Londýně, jeden z prvních moderních hotelů - manažer Cesar Ritz
• do konce 19. století ze poznáním, obchodem nebo dovolenou cestovali jen nejbohatší třídy, cestování bylo drahé a dlouhé
• Vývoj dopravních prostředků urychluje vývoj cestování v 20. století, poprvé se jezdí k moři v létě
• Hotely, jak je známe dnes, se vyvinuly od 50. - 60. let kdy bylo možné komerčně cestovat nejen vlakem a autobusem, ale také letadlem
• Globalizace hotelů od 80. let - vytváření velkých hotelových řetězců
• Hotely sleduji trendy životního stylu - fitness, minibar, TV, internet, konferenční služby

Klíčová slova:

ubytovací zařízení

hotelnictví

klasifikace

provoz

řízení

management

personál



Obsah:
  • Řízení ubytovacích zařízení
    Hotelnictví v ČR a klasifikace
    Provoz: Ubytovací úsek I
    Provoz: Ubytovací úsek II
    Provoz: Ubytovací úsek III
    Provoz: Ubytovací úsek IV
    Provoz: Stravovací úsek 1
    Provoz: Stravovací úsek 2
    Provoz: Stravovací úsek 3
    Obchodní oddělení&Marketing
    Obchodní oddělení & Marketing II
    Finanční oddělení
    Personalní oddělení
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše