Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Potravinářské inženýrství a technologie

«»
Přípona
.pdf
Typ
přednášky
Stažené
0 x
Velikost
1,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
9073
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
421 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Bilancovaní

Základní rovnici bilancovaní je: VSTUP = AKUMULACE + VÝSTUP pŕičemž v nékterých pŕípadech múžeme mít akumulaci = 0 . pote se vstup = výstup. Príkladom bilancovaní je napríklad energetická bilance, hmotnostní bilance. Aby bilancovaní bylo objektívni, vztahujeme ho na určité období - bilanční období, vymezený časový úsek, pro který se provádí bilancovaní; múze nabývat hodnôt diferenciálu času až po stovky let.

Vstup je bilancovaná veličina, která vstoupila do systému v príibéhu bilančního období, výstup je bilancovaná veličina, která vystoupila ze systému v prňbéhu bilančního období, akumulace je bilancovaná veličina, která jež zústala v systému na konci bilančního období; za určitých okolností múze mít i negatívni hodnotu. Na systém nahlížíme tak:

otevŕeny systém: není izolován od okolí; múze docházet k výmene (sdílení) tepla a hmoty s okolím
uzavŕeny systém: ne múze vyméňovat hmotu sokolím; vuzavŕeném systému však mohou probíhat rúzné procesy.
izolovaný systém: nemúže docházet ke sdílení tepla ani hmoty s okolím.

Hranice bilančního systému múze byt reálna, nebo pomyslná; k popisu bilančního systému slouží bilanční schémata, pro potravinárske technológie jsou používaná pŕedevším bloková schémata se znázornením smeru tokň a uzlu.

Klíčová slova:

vlastnosti tekutin

pevné látky

proudění

separace

míchací zařízení

tvarování

výměníky



Obsah:
  • Základní fyzikální vlastnosti tekutin a pevných látek
    Modelování a simulace - m&s
    Soustavy homogenní a nehomogenní
    Proudění
    Separace
    Fluidizace
    Zásobníky, dávkovae, míchaky
    Míchací zařízení
    Tvarování
    Tepelné procesy v potravináství
    Výměníky
    Vlhký vzduch
    Obaly
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše