Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Technický úsek a údržba hotelu

«»
Přípona
.doc
Typ
přednášky
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
2603
Poslední úprava
17.12.2013
Zobrazeno
1 445 x
Autor:
keepcup
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
TECHNICKÝ ÚSEK A ÚDRŽBA HOTELU - 1. PŘEDNÁŠKA
bprebinda-intaz.cz, 602 207 662
Zařízení provozoven v kostce (přečíst)
(Nový) Moderní hotel - Krupička, Černý
Moderní kuchyně ve společném stravování
stavební zákon - č. 183 / 2006
č. 137 / 2004 - Hygienické požadavky…, poslední novela z roku 2006
č. 185 / 2001 - Zákon o odpadech
Hierarchie podniku: 1. vrcholové vedení
2. ekonomický úsek (shání peníze), obchodní úsek (odbytová část hotelu - pokoje, restaurace), technický úsek (nákladové středisko)
- nejdřív vzniká spolupráce vedení a techniků, pak obchodní úsek, pak ekonomický úsek

Kompetence TÚ
- jeden ze základních článků chodu hotelu
- požární ochrana, bezpečnost, doprava, údržba, obslužné provozy (hlídač, uklízečka, housekeeping), stavební technici, podnikoví řidiči, ochranka
- TÚ je nositelem fungování celého systému a provozu
- něco nefunguje -> může naběhnout hygiena -> technik to musí spravit
- kompetence:
o nositel realizace záměru
o zřídit a provozovat - elektrika, voda, plyn, světlo
o nákup a provoz investic a provozních technologií
 zařízení sloužící k chodu, pořizovací cena nad 40 000Kč
 př.: chladicí box má několik částí -> cena části je 75 000Kč, boxu 60 000Kč -> nejsou peníze, chtějí to rozepsat každé zvlášť -> bez 1 součástky to nefunguje -> musí se to odepisovat déle, ne jednorázově do nákladů
 čím a jak to budeme realizovat
o zabezpečení technického chodu celé provozovny - oprava, údržba, obnova strojů a zařízení
o operativně-technická evidence - archivování, podrobná
 technický stav budov (v jakém stavu jsme převzali dům - i barva fasády - dotřít nedokonalosti, nutno sehnat stejný odstín), rozvodů (elektrika - kabely Al -> Cu -> mělo by to být v evidenci, př. Penny Břeclav; plyn, voda)
 povinné revize
 technický stav inventáře a vybavení
 doplňování inventářů (dávání plastových příborů ve fast foodech, protože nerez se krade, hmotná zodpovědnost)
 pasportizace - rodokmen objektu
• budov (obsahuje projektovou dokumentaci (jak to vypadá), revizní zprávy (klima, voda, plyn, elektrika), kolaudační a ostatní rozhodnutí (hygiena), schvalovací protokoly k objektu)
• strojů (obsahuje výrobní číslo, datum pořízení, stručný technický popis, datum uvedení do provozu - záruční lhůta 2 roky pro občany, zákonně 6 měsíců, dodatkově na dobré vůli dodavatele, od teď záruka; kde je instalováno, kdo převzal, jestli je nové, datum poslední revize)
• vybavení (č. pokoje, popis - z čeho, výrobce + dodavatel,…)
 revizní zprávy - klimatizací, výtahů, vzduchotechniky, tlakových nádob (kotelen)

Klíčová slova:

hotel

restaurace

vedení

technický stav

revize



Obsah:
  • 1. PŘEDNÁŠKA
    2. PŘEDNÁŠKA
    3. PŘEDNÁŠKA
    4. PŘEDNÁŠKA
    5. PŘEDNÁŠKA
    6. PŘEDNÁŠKA
    7. PŘEDNÁŠKA
    8. PŘEDNÁŠKA
    9. PŘEDNÁŠKA
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše