Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Úvod do mlékařství - Syrové mléko, Nemoci z mléka

«»
Přípona
.pdf
Typ
přednášky
Stažené
0 x
Velikost
0,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
6156
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 191 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
POŽADAVKY NA KVALITU SYROVÉHO MLÉKA

kvalita - komplex definovaných vlastností lišících se z pohledu chovatele, zpracovatele nebo konečného spotřebitele

faktory ovlivňující vlastnosti mléka:

plemeno dojnic
» vliv na obsah tuku a bílkovin
» vliv býka

stádium laktace
» mlezivo - výrazně odlišné složení
» po 5 dnech již normální složení

krmení a výţiva dojnic
» vyvážená krmná dávka
» tvorba tuku - objemná krmiva
» tvorba bílkovin - jadrná krmiva
» chuťové a pachové látky z krmiva
» vliv výživy na titrační kyselost
» jakost napájecí vody

vlastní prostředí
» způsob ustájení
» teplota ve stájích
» pásmo tepelné pohody: +10 až +16 °C

Klíčová slova:

syrové mléko

mlékařství

nemoci z mléka

přímý prodej

lipolýza



Obsah:
  • Požadavky na kvalitu syrového mléka
    Požadavky na tepelné ošetření
    Přímý prodej syrového mléka
    Nemoci z mléka
    1. Saphylococcus aureus
    2. Escherichia coli
    3. Bacillus cereus
    4. Listeria monocytogenes
    5. Salmonella spp.
    6. Streptococcus agalactiae
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše