Úvod do mlékařství - Syrové mléko, Nemoci z mléka
«»
Popis:
POŽADAVKY NA KVALITU SYROVÉHO MLÉKA
kvalita - komplex definovaných vlastností lišících se z pohledu chovatele, zpracovatele nebo konečného spotřebitele
faktory ovlivňující vlastnosti mléka:
plemeno dojnic
» vliv na obsah tuku a bílkovin
» vliv býka
stádium laktace
» mlezivo - výrazně odlišné složení
» po 5 dnech již normální složení
krmení a výţiva dojnic
»
vyvážená krmná dávka
»
tvorba tuku - objemná krmiva
»
tvorba bílkovin - jadrná krmiva
»
chuťové a pachové látky z krmiva
»
vliv výživy na titrační kyselost
»
jakost napájecí vody
vlastní prostředí
»
způsob ustájení
»
teplota ve stájích
»
pásmo tepelné pohody: +10 až +16 °C
Klíčová slova:
syrové mléko
mlékařství
nemoci z mléka
přímý prodej
lipolýza
Obsah:
- Požadavky na kvalitu syrového mléka
Požadavky na tepelné ošetření
Přímý prodej syrového mléka
Nemoci z mléka
1. Saphylococcus aureus
2. Escherichia coli
3. Bacillus cereus
4. Listeria monocytogenes
5. Salmonella spp.
6. Streptococcus agalactiae
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.