Zpracované přednášky - Zpracování zahradnických produktů
Popis:
Sterilace fyzikálními zákroky - přímá inaktivace mikrobů a ovlivňující činitelé
-apertace -sterilační zařízení -sterilace nekyselých výrobků
-rozdělení autoklávů -zhodnocení sterilační technologie
-sterilace odporovým topením - sterilace vysokofrekvenčním ohřevem
-radiosterilace a ovlivnění potraviny -sterilace střídavými tlaky
-chemická konzervace (chemoabioza) -uplatnění chemické abiozy
-osmoanabioza - sušení, technologické modifikace -jednorázově ohřátý vzduch
- příhřívaný vzdušný proud - sprejové sušárny - souproud a protiproud
- kryosikační sušení - expanzní sušení -evaporační zahušťování
- odpařovací zařízení
- vícestupňové odparky -konzervace reverzní osmozou
- konzervace přísadou cukru - konzervace solením -principy konzervace mrazením -vítrifikace
- tvorba ledové struktury -rozdělení mrazírenských postupu
- změny během mrazírenského skladování -mrazírenské obaly
- konzervace odnímáním kyslíku - impregnace štáv -způsoby sycení sfáv
- chemoanabioza - prostředky chemické konzervace
- podmínky chemické konzervace -alkoholizace sfav
- okyselovací techniky a úchova polotovarů -oidmínky solení
- konzervace antibiotiky - konzervace fytoncidy -mléčné kvašení
- chemismus mléčného kvašení - mikroílora mléčného kvašení
- metabioza konzervačního procesu -táze metabiozy
- stanovení látkových složek ovoce a zeleniny
Klíčová slova:
sterilace
anabioza
pasterace
sterilace
konzervace
nepřímá konzervace
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.