Zpracování Zahradnických produktů
Popis:
Sterilace fyzikálními zákroky - přímá inaktivace mikrobů a ovlivňující činitelé
-apertace -sterilační zařízení -sterilace nekyselých výrobků
-rozdělení autoklávů -zhodnocení sterilační technologie
-sterilace odporovým topením - sterilace vysokofrekvenčním ohřevem
-radiosterilace a ovlivnění potraviny -sterilace střídavými tlaky
-chemická konzervace (chemoabioza) -uplatnění chemické abiozy
-osmoanabioza - sušení, technologické modifikace - jednorázově ohřátý vzduch
- příhřívaný vzdušný proud - sprejové sušárny - souproud a protiproud
- kryosikační sušení - expanzní sušení -evaporační zahušťování
- odpařovací zařízení
- vícestupňové odparky -konzervace reverzní osmozou
- konzervace přísadou cukru - konzervace solením -principy konzervace mrazením - vitrifikace
- tvorba ledové struktury -rozdělení mrazírenských postupů
- změny během mrazírenského skladování -mrazírenské obaly
- konzervace odnímáním kyslíku - impregnace šťáv -způsoby sycení šťáv
- chemoanabioza - prostředky chemické konzervace
- podmínky chemické konzervace -alkoholizace šťav
- okyselovací techniky a úchova polotovarů -oidmínky solení
- konzervace antibiotiky - konzervace fytoncidy -mléčné kvašení
- chemismus mléčného kvašení - mikroflora mléčného kvašení
- metabioza konzervačního procesu -fáze metabiozy
- stanovení látkových složek ovoce a zeleniny -
Klíčová slova:
zpracování
zahradnické produkty
kompoty
michané salaty
vlastnosti
rosol
konzervace
Obsah:
- Přímá konzervace (sterilace)
pasterace x sterilace
Využití letalitních čar
Pokyny pro nekyselé hmoty :
KOMPOTY - charakteristické znaky, sterilovaná zelenina
Hodnocení kvality kompotů
Sterilovaná zelenina
Míchané saláty
Vlastnosti pektinu
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.