Popis:
1.Hodnocení způsobu založení porostů (vstupní kontrola)
2.Hodnocení vývoje a růstu porostu ve vegetačním období (průběžná kontrola)
3.Hodnocení produkce a kvality píce (výstupní kontrola)
1. Hodnocení způsobu založení porostů
- základní údaje (org. hnojení, vápnění, závlaha)
- agrochemické vlastnosti půdy (pH, obsah přijatelných živin) - jeteloviny nereagují na přímé hnojení P a K zvýšením výnosu, často chybí mikroprvky (B a Mo)
- půdní podmínky, zkušenosti s pěstováním druhu na konkrétním pozemku (vojtěška)
- kvalita použitého osiva (odrůda, čistota, klíčivost, HMKS, očkování, moření, skarifikace aj.)
- zařazení v osevním postupu (předplodina, krycí plodina, odstup od jiných leguminóz)
Klíčová slova:
agrobiologie
jeteloviny
jetelotrávy
porost
produkce
kvalita
hnojení
vápnění
Obsah:
- 1. Hodnocení způsobu založení porostů
2. Hodnocení vývoje a růstu porostu ve vegetačním období
3. Hodnocení produkce a kvality píce