Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Analytická chemie - Analýza potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
2 x
Velikost
1,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
5542
Poslední úprava
20.04.2015
Zobrazeno
1 701 x
Autor:
petr.cerny
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Postavení analytické chemie v dynamickém pojetí chemie potravin
Potraviny - produkty rostlinného a živočišného původu - aktivní enzymové systémy
rychlé a značné změny ve složení fyzikálně-chemickém, výživovém, senzorickém….
procesy probíhající při zpracování, skladování
Potraviny - měnící se soustavy
prognóza osudu hlavních živin, biofaktorů, senzoricky účinných látek, jejich prekurzorů…
Posuzování jakosti potravin
Dynamické pojetí analýzy potravin - aplikace vhodných analytických metod, které splňují požadavky na toto pojetí analytiky.
Uplatnění prakticky všech typů analytických metod - chemických, fyzikálně-chemických, mikrobiologických, biologických

Klíčová slova:

analytická chemie

potraviny

vážková analýza

analýza potravin

gravimetrické postupy

polarimetrie



Obsah:
  • Postavení analytické chemie v dynamickém pojetí chemie potravin
    Chemické a fyzikálně-chemické metody v analýze potravin
    Chyby výsledků chemické analýzy
    Klasifikace chyb měření
    Chyby analytických výsledků
    VYmezení použitelnosti analytické metody
    Metrologické vlastnosti analytické metody
    Mez detekce lod (limit of detection)
    Mez stanovitelnosti loq (limit of qantification)
    Metrologické vlastnosti analytické metody shodnost těsnost
    VÁžková analýza (gravimetrie)
    Gravimetrické postupy v analýze potravin
    Optické metody
    Polarimetrie
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše