Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Analytika potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
2,9 MB
Jazyk
český
ID projektu
5526
Poslední úprava
13.04.2015
Zobrazeno
1 255 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Minerální látky
Popeloviny - prvky a sloučeniny, které vznikají při mineralizaci potravin.
• významné složky výživy rostlin, mikroorganizmů, zvířat i člověka
Zúčastňují se mnohých biochemických reakcí v organizmu
• regulačních
• oxidačně-redukčních
• skeletotvorných funkcí
• biokatalyzátory - enzymy

Minerální látky
Obsah se pohybuje v širokém rozmezí
• 0,1 - 5% i více
Minerální látky jsou stabilní a během technologického zpracování se jejich obsah nemění.
Mění se však jejich forma během zpracování, skladování, trávení

Klíčová slova:

potraviny

minerální látky

spektrometr

obsah popela

alkalita

vodný výluh

písek

mineralizace



Obsah:
  • Minerální látky
    Minerální látky prvky
    Celkový obsah popela
    Alkalita popela
    Vodný výluh
    Písek
    Stanovení jednotlivých minerálních složek
    Rozklad vzorku (mineralizace) pro stanovení jednotlivých minerálních složek
    Metody rozkladů vzorků
    Rozklad na mokré cestě
    Rozklad na mokré cestě za použití mikrovln
    Přehled užívaných oxidačních kyselin při mokrých rozkladech
    Jiné metody rozkladu
    Rozklad na suché cestě
    Rozklad na suché cestě
    Stanovení prvků vážkovými a titračními metodami
    Stanovení prvků metodami atomové spektrometrie
    Atomová spektrometrie
    Atomová absorpční spektrometrie AAS
    Techniky AAS
    Plamenová technika F AAS
    Technika elektrotermické atomizace ET AAS
    F AAS versus ET AAS
    Další techniky AAS
    Atomová emisní spekrometrie - Plamenová fotometrie
    Atomová emisní spektrometrie s buzením v Ar-Ar indukčně vázaném plazmatu
    Anorganické hmotnostní spektrometrie s buzením v indukčně vázaném plazmatu ICP MS
    ICP MS
    Stanovení aniontů
    Stanovení aniontů, iontově výměnná chromatografie IEC
    Stanovení aniontů, kapilární elektroforéza CE
    Dusíkaté látky
    Stanovení bílkovin
    Stanovení bílkovin - ukazatele obsahu bílkovin
    Stanovení bílkovin - metody založené na stanovení celkového dusíku
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše