Červená vína - odrůdy, výroba, degustace, klasifikace
«»
Popis:
Červená vína
Vinařství
- součást zemědělství, tvorby krajiny a kultury
Vodní hladina udržuje stabilitu teploty ve vinohradu
( u nás Šóbes - Dyje)
Hlavní odrůdy modré révy vinné
• Cabernet sauvignon a franc (Bordeaux, Nový svět)
•
Merlot - (Bordeaux)
•
Pinot noir a meunier - (Burgundsko, Champagne)
•
Grenache - (Chateauneuf-du-Pape, Rioja)
•
Gamay - (Beujolais) 2005 - 56 mil. lahví
•
Syrach - (Rhona- Hermitage)
•
Zimfandel - (Kalifornie)
Nejoblíbenější vína v ČR
Bílá vína
- Muller Thurgau
- Veltlínské zelené
- Rulandské bílé
- Tramín
- Sauvignon
- Ryzlink vlašský
- Ryzlink rýnský
- Muškát moravský
- Neuburské
- Chardonnay
Červená vína
- Frankovka
- Svatovavřinecké
- Portugal
- Caberenet Sauvignon
- Rulandské mnodré
- André
- Merlot
- Zweigeltrebe
Klíčová slova:
vinařství
degustace vín
kvašení
dolihovaná vína
klasifikace
dálný východ
jídlo
Obsah:
- Vinařství
Hlavní odrůdy modré révy vinné
Nejoblíbenější vína v ČR
Výroba červeného vína
Růžová vína - rosé
Lisování po kvašení
Kvašení vín
Degustace vín
Světová produkce vína
Vinařské oblasti ČR
Světové produkční oblasti vína
Významné evropské vinařské země
Dolihovaná vína
Vína „nového světa“
Zrání červených vín barique v klimatizovaných skladech (USA)
Argentina
Jižní Afrika
Vína Dálného východu
Klasifikace a značení vína
Francouzská klasifikace vín
Italská klasifikace vín
Španělská klasifikace vín
Klasifikace tichých vín v ČR
Vína a jídlo
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.