Čištění a šrotování sladu
Popis:
Varní zpracování
Cílem varního zpracování je převést za pomoci enzymů extraktivní látky sladu do roztoku, získaný extraktivní roztok sladiny oddělit s minimálními ztrátami od nerozpustných zbytků sladového zrna, tj. od mláta, a povařením sladiny s chmelem produkt ohořčit a tepelně stabilizovat. Získaná mladina je po odloučení kalů a ochlazení připravena pro kvasný proces.
Varní zpracování
• při varním zpracování se využívá celá řada
- fyzikálních,
- chemických
- a biochemických pochodů.
Jejich vhodné řízení je předpokladem pro dosažení požadované kvality mladiny a hospodárnosti výroby.
Sled výrobních operací při výrobě mladiny shrnut do tabulky (tab. 13-1).
Klíčová slova:
vaření
zpracování
přijmová linka
skladování
šrotování
šrotovník
mlýn
Obsah:
- VArní zpracování
Příjmová linka sladu
Teorie šrotování sladu
Šrotování sladů s různým rozluštěním
Zařízení šrotovny
Skladování, doprava, čištění a vážení sladu
Šrotovníky pro suché šrotování
Dvouválcový šrotovník
Čtyřválcový šrotovník
Šestiválcový šrotovník
VÁlce šrotovníků
Kondicionovací šnek pro kondicionování párou
Kondicionovací šnek a výdržník pro kondicionování rozstřikem vody
Kladívkový mlýn
Zásobník sladového šrotu
Šrotovníky pro šrot kondicionovaný máčením
Šrotovníky pro mokré šrotování
Praxe šrotování
Kontrola šrotování
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.