Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Cizorodé látky - Analýza potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
3,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
5552
Poslední úprava
20.04.2015
Zobrazeno
1 256 x
Autor:
petr.cerny
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Cizorodé látky

Intenzívní způsob zemědělské výroby vyžaduje aplikaci prostředků k zabezpečení vysoké úrody
• rostlinná výroba - intenzívní hnojení, ošetřování porostů proti škůdcům
• živočišná výroba - léčivé preparáty
Znečišťující cizorodé látky - kontaminanty
Aditivní látky
Zlepšení vzhledu, trvanlivosti, chuťové a voňavé látky

Endogenní cizorodé látky
Vznikají v procesu zpracování a skladování potravin reakcí přírodních složek mezi sebou nebo s cizorodými látkami (Maillardovy produkty, oxidační produkty tuků atd.)
Široká škála látek, řada metod pro stanovení.
• fyzikálně-chemické
• chemické
• biologické (mikrobiologické, enzymové, imunologické, radioimunologické

Klíčová slova:

cizorodé látky

uhlovodíky

bifenyly

pesticidy

mykotoxiny

alkaloidy

polutanty



Obsah:
  • Cizorodé látky
    Endogenní cizorodé látky
    Kontaminující cizorodé látky
    Polycyklické aromatické uhlovodíky-PAU
    Rizika nepřesných výsledků
    Perzistentní organické polutanty (POPs)
    Polychlorované bifenyly
    Polychlorované dibenzodioxiny, dibenzofurany (PCDD, PCDF)
    Pesticidy
    Antibiotika
    Mykotoxiny
    Aflatoxiny
    Alkaloidy
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše