Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení mlýnských výrobků

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9208
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 414 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pro účely této vyhlášky se rozumí:

a) mlýnskými obilnými výrobky, výrobky získané zpracováním obilí, pohanky a rýže vícestupňovým mlýnským postupem
b) moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilí a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilí
c) krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilí v podobě hrubších částic zbavených slupek
d) vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získané jeho mačkáním nebo příčným řezáním
e) trhankou výrobek z vyčištěného obilného zrna, získaný šetrným drcením
f) kroupami výrobky z vyčištěného obilného zrna, převážně z ječmene, zbaveného obalových vrstev broušením
g) lámankou zlomkové drobné netříděné obilné kroupy
h) jáhlami vyčištěná zrna prosa upravená loupáním a leštěním
i) klíčky částice nebo šupinky nasládlé chuti získané při mlýnském zpracování obilného zrna
j) obilovinami pro přímou spotřebu vyčištěná, popřípadě dále jinak upravená obilná zrna, zejména pšenice, žita, ječmene nebo ovsa

Klíčová slova:

vyhláška

označování

obalové vrstvy

aleuronová vrstva

bílkoviny

lepek

obiloviny



Obsah:
  • Legislativa
    Pro účely této vyhlášky se rozumí:
    Členění na skupiny a podskupiny
    Členění na skupiny a podskupiny
    Označování
    Požadavky na jakost
    Fyzikální a chemické požadavky
    Uvádění do oběhu
    Anatomická stavba obilného zrna
    Obalové vrstvy
    Aleuronová vrstva
    Endosperm
    Klíček
    Chemické složení zrna
    Sacharidy
    Škrob
    Stavební polysacharidy
    Bílkoviny
    Lepek
    VÝznam škrobu a bk
    Lipidy obilovin
    Skladování zrna
    Druhy obilovin, mouk
    Pšenice
    Pšenice setá
    Pšenice špalda
    Žito
    Ječmen
    Oves
    Kukuřice, rýže
    Proso
    Amarant - laskavec
    Pohanka
    Celiakie, bezlepková dieta
    VYmletí mouky
    Typová čísla
    Skladování mouky
    Hodnocení mouky
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše