Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení naturálních a modifikovaných škrobů

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9212
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 260 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Legislativa

Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) škrobem přírodní prášek získaný izolací ze škrobnatých surovin rostlinného původu
b) pudingem v prášku výrobek ze škrobu ve formě polotovaru s přídavkem dalších látek, určený pro kulinární úpravu
c) maltodextrinem práškový výrobek ze škrobu získaný enzymatickou hydrolýzou škrobu
d) dextrózovým ekvivalentem (DE) obsah redukujících cukrů v sušině v procentech vyjádřený jako glukóza, který určuje stupeň hydrolýzy škrobu

Označování

1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštní vyhlášce* jsou tyto další požadavky na označení:
a) škrob se označí názvem druhu a skupiny
b) výrobky ze škrobu se označí pouze názvem skupiny
c) maltodextriny se označí i dextrózovým ekvivalentem

2) Mléčným pudingem v prášku se označí výrobek ze škrobu s obsahem nejméně 10 % hmotnostních sušeného mléka

Klíčová slova:

označování

škrob

amylopektin

bramborový škrob

modifikované škroby

senzorické hodnocení



Obsah:
  • Legislativa
    Členění na druhy a skupiny
    Označování
    Požadavky na jakost - fyzikální a chemické
    Škrob bramborový, pšeničný a kukuřičný
    Pudingy
    Maltodextriny
    Požadavky na jakost - smyslové
    Škrob bramborový, pšeničný a kukuřičný
    Výrobky ze škrobu
    Škrob
    Amylosa
    Amylopektin
    Mazovatění škrobu
    Retrogradace škrobových disperzí
    Průmyslová výroba škrobu
    Technologický postup výroby škrobu
    Technologie výroby bramborového škrobu
    Technologie výroby pšeničného škrobu
    Výrobky ze škrobu
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše