Hygienické, technologické a senzorické hodnocení těstovin
Popis:
Definice
• těstovinami potraviny vyrobené tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta připraveného zejména z mlýnských obilných výrobků nebo jejich směsí,
•
těstovinami sušenými těstoviny, které jsou po ztvarování usušeny na obsah vlhkosti nejvýše 13 hmotnostních procent,
•
těstovinami nesušenými těstoviny, které jsou po ztvarování mírně osušeny na celkový obsah vlhkosti nejméně 20 a nejvýše 30 hmotnostních procent
•
vaječnými těstovinami těstoviny, k jejichž výrobě se kromě mlýnských obilných výrobků použijí vejce anebo vaječné výrobky
•
těstovinami bezvaječnými těstoviny vyrobené bez přídavku vajec
•
těstovinami semolinovými těstoviny vyrobené pouze z krupice (semoliny) z pšenice Triticum durum, bez přídavku vajec
Klíčová slova:
těstoviny
smyslové požadavky
fyzikální požadavky
chemické požadavky
suroviny
těsto
lisování
sušení
skladování
Obsah:
- Definice
Členění na skupiny a podskupiny
Označování
Požadavky na jakost - smyslové požadavky
Požadavky na jakost - fyzikální a chemické požadavky
Uvádění do oběhu
Těstoviny
Složení těstovin
Rozdělení těstovin
Výroba těstovin - historie
Výroba těstovin - suroviny
Výroba těstovin - technologický postup
Výroba těstovin - výroba těsta a lisování
Výroba těstovin - předsoušení, sušení
Výroba těstovin - sušení
Výroba těstovin - skladování a balení
Výroba kečupu
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.