Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení těstovin

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
9211
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 342 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Definice

těstovinami potraviny vyrobené tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta připraveného zejména z mlýnských obilných výrobků nebo jejich směsí,
těstovinami sušenými těstoviny, které jsou po ztvarování usušeny na obsah vlhkosti nejvýše 13 hmotnostních procent,
těstovinami nesušenými těstoviny, které jsou po ztvarování mírně osušeny na celkový obsah vlhkosti nejméně 20 a nejvýše 30 hmotnostních procent
vaječnými těstovinami těstoviny, k jejichž výrobě se kromě mlýnských obilných výrobků použijí vejce anebo vaječné výrobky
těstovinami bezvaječnými těstoviny vyrobené bez přídavku vajec
těstovinami semolinovými těstoviny vyrobené pouze z krupice (semoliny) z pšenice Triticum durum, bez přídavku vajec

Klíčová slova:

těstoviny

smyslové požadavky

fyzikální požadavky

chemické požadavky

suroviny

těsto

lisování

sušení

skladování



Obsah:
  • Definice
    Členění na skupiny a podskupiny
    Označování
    Požadavky na jakost - smyslové požadavky
    Požadavky na jakost - fyzikální a chemické požadavky
    Uvádění do oběhu
    Těstoviny
    Složení těstovin
    Rozdělení těstovin
    Výroba těstovin - historie
    Výroba těstovin - suroviny
    Výroba těstovin - technologický postup
    Výroba těstovin - výroba těsta a lisování
    Výroba těstovin - předsoušení, sušení
    Výroba těstovin - sušení
    Výroba těstovin - skladování a balení
    Výroba kečupu
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše