Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Kysané mléčné výrobky

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
6160
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 367 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY

kysaný (fermentovaný) mléčný výrobek = mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi za použití mikroorganismů

Princip výroby:
výběr mléka
nízký počet MO
bez inhibičních látek
standardizace tuku a tukuprosté sušiny
tuk: nejčastěji 0,5 - 3,5 %
obsah tukuprosté sušiny: jogurty min 8,2 %
přídavek sacharidů, umělých sladidel a stabilizátorů
hydrokoloidy - váží vodu, zvyšují viskozitu a pomáhají snižovat objem
syrovátky vylučované na povrchu
nejčastěji používané: želatina, pektin, agar-agar a škrob
deaerace
zvláště pokud se používají striktně anaerobní MO

Klíčová slova:

mléčné výrobky

mlékařství

jogurty

fermentace

kefír

homogenizace



Obsah:
  • Kysané mléčné výrobky
    Fermentované výrobky s mezofilními bakteriemi
    Fermentované výrobky s termofilními bakteriemi
    Fermentované výrobky s bakteriemi a kvasinkami
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše