Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Med - význam ve výživě člověka

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
6,9 MB
Jazyk
český
ID projektu
9182
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 015 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Med je

koncentrovaný roztok cukrů, který „produkuje“ převážně včela medonosná.

Suroviny: -řídký nektar z květů,
- medovice - nestrávená šťáva po projití zažívacím traktem savého hmyzu na povrchu rostlin, tzv. spadek, a
- sekret zelených částí stromů, rostlin…..

Včely: sbírají, přetvářejí, předávají dalším a kombinují se svými specifickými látkami- sekrety žláz (bílkoviny, enzymy), ukládají, zahušťují (dehydratují) a pak uzavírají v buňkách včelího díla.

Klíčová slova:

med

nektar

spadek

mšice

cukry

vitamíny

aminokyseliny

lisovaný med

pekařský med

včelí vosk



Obsah:
  • Med
    Nektar
    Medovicový (lesní) med
    Medovice
    Spadek
    Mšice
    Skupiny plemen včely medonosné
    Včela jako opylovač
    Včela jako producent medu
    Složení medu
    Cukry
    Necukerné látky
    Aromatické látky
    Vitamíny
    Aminokyseliny (bílkoviny):
    Suspendované látky
    Baktericidní účinek medu
    Med vytočený
    Med lisovaný:
    Med pastový:
    Pekařský med
    Etiketa v souladu s legislativou
    Spotřeba medu v ČR po mnoho desítek let
    Včelí vosk
    Parazitózy včel
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše