Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Mlékařská mikrobiologie

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
6159
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 241 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
MLÉKAŘSKÁ MIKROBIOLOGIE

zákysové kultury = čisté kultury nebo směsi vybraných definovaných a živých mikroorganismů, které se používají jako inokulum v množství nejméně 10^6 buněk g-1 potraviny s cílem zahájení procesu fermentace, která má zlepšit vzhled, chuť, vůni a trvanlivost produktu

rozdělení kultur dle druhové a kmenové skladby:
• jednokmenové
• vícekmenové
• směsné vícekmenové
• tradiční kultury

hlavní funkce MO v zákysových kulturách:
• zajištění technologické zpracovatelnosti surovin na výrobky požadovaných parametrů
• ochranná funkce
• probiotická funkce

Klíčová slova:

mlékařství

bakteriální kultury

výroba sýrů

kultury

fermentace



Obsah:
  • Mlékařská mikrobiologie
    Bakteriální kultury
    Mezofilní bakteriální kultury
    Termofilní bakteriální kultury
    Směsné kultury
    Speciální kultury pro výrobu sýr
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše