Mlékařská mikrobiologie
«»
Popis:
MLÉKAŘSKÁ MIKROBIOLOGIE
zákysové kultury = čisté kultury nebo směsi vybraných definovaných a živých mikroorganismů, které se používají jako inokulum v množství nejméně 10^6 buněk g-1 potraviny s cílem zahájení procesu fermentace, která má zlepšit vzhled, chuť, vůni a trvanlivost produktu
rozdělení kultur dle druhové a kmenové skladby:
• jednokmenové
• vícekmenové
• směsné vícekmenové
• tradiční kultury
hlavní funkce MO v zákysových kulturách:
• zajištění technologické zpracovatelnosti surovin na výrobky požadovaných parametrů
• ochranná funkce
• probiotická funkce
Klíčová slova:
mlékařství
bakteriální kultury
výroba sýrů
kultury
fermentace
Obsah:
- Mlékařská mikrobiologie
Bakteriální kultury
Mezofilní bakteriální kultury
Termofilní bakteriální kultury
Směsné kultury
Speciální kultury pro výrobu sýr
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.