Popis:
Legislativa
• vyhláška 331/97 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb. pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Hořčice
• základní surovina - semena hořčice bílé (Sinapis alba) a hořčice černé (Sinapis nigra), další přísady - ocet, koření, víno
• Výroba:
- čištění, loupání a drcení semen
- odlisování části tuku, rozemletí výlisků namouku)
- míchání hořčičné mouky, 5 % octa, koření - působením enzymů se vytvářejí charakteristické palčivé látky (izothiokyanáty)
- pomletí směsi kamenným mlýnem
- dozrávání (6 týdnů), pokles obsahu izothiokyanátů
Klíčová slova:
legislativa
hořčice
koření
aromatické látky
škrob
výroba
přeprava
skladování
Obsah:
- Legislativa
Hořčice
Koření
Aromatické látky
Škrob
Výroba
Přeprava, skladování
Legislativa