Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Prezentace na téma Varní zařízení - scezování

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
1,6 MB
Jazyk
český
ID projektu
5479
Poslední úprava
07.04.2015
Zobrazeno
1 529 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
SCEZOVÁNÍ SLADINY
• Odrmutované dílo lze popsat jako hustou suspenzi mláta ve vodném roztoku extraktivních látek, tj. ve sladině.
• Obě tyto složky je třeba při scezování co nejdokonaleji rozdělit.
• V první fázi scezování se s využitím filtrační vrstvy mláta oddělí hlavní podíl v suspenzi zadržené sladiny, tj. předku, ve druhé fázi se mláto promyje horkou vodou.
• Promytím, v pivovarské terminologii vyslazením, se získá zředěná sladina zvaná výstřelky. Jakmile dosáhne celkový objem předku a výstřelků požadované hodnoty, scezování se ukončí.
• Získaný objem sladiny pohromadě se dále zpracuje při chmelovaru.
• Mláto oddělené při scezování se využívá jako zkrmitelný odpad.

Rychlost scezování
• Z rovnice lze odvodit, že proces scezování a vyslazování bude ovlivněn
- jakostí sladu,
- mechanickým složením šrotu,
- způsobem rmutování,
- vlastnostmi sladiny,
- zatížením scezovacího dna a strukturou mláta,
- technikou scezování

Klíčová slova:

scezování

varní zařízení

scezovací káď

mláto

filtrace



Obsah:
  • Scezování sladiny
    Rychlost scezování je popsána upravenou darcyho rovnicí:
    Rychlost scezování
    Konstrukční řešení scezovacího zařízení a použitý software
    Scezovací souprava
    Scezovací káď
    Scezovací káď starší konstrukce
    Moderní scezovací káď
    Sladinový filtr
    Scezovací káď systému strain master
    Ostatní scezovací zařízení
    Mláto
    VArní souprava
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše