Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Prezentace z předmětu Technologie masné produkce

«»
Přípona
.rar
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
21,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9228
Poslední úprava
19.12.2016
Zobrazeno
1 114 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Maso v lidské výživě
• maso konzumováno víc než 15 tisíc generací
•  symbol síly, postupně pouhá součást potravy - důležité začínají být i senzorické a estetické vjemy
•  společenská stránka - manifestace společenského postavení
•  módní trendy stravování, často podporované reklamou

Maso ve výživě - zdravotní aspekty
•  zdroj plnohodnotných bílkovin - obsahují všechny esenciální aminokyseliny, které si tělo neumí vyrobit a musí je přijímat stravou
•  bílkoviny pro naše tělo dobře stravitelné
•  zdroj vitaminů A, B a D
•  zdroj minerálních látek, zejm. železa
•  Fe z masa je pro organismus daleko lépe využitelné než Fe z rostlinných zdrojů

Maso ve výživě - zdravotní aspekty
• důležitost konzumace masa se mění s věkem, maso je důležité v období růstu dětí
• dlouhodobá konzumace červeného a zpracovaného masa zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva o 50 % a rakoviny konečníku o 20 % » snížit konzumaci masa na dvakrát týdně

Klíčová slova:

lidská výživa

složení masa

mikrobiologie masa

vady masa

veterinární prohlídka

bourání masa

suroviny



Obsah:
  • Maso v lidské výživě
    Chemické složení masa, metody stanovení základních složek
    Mikrobiologie masa a masných výrobků, vady masa
    Veterinární prohlídka, nákup skotu, prasat, ovcí
    Bourání masa, masné polotovary
    Suroviny pro masnou výrobu, obaly v masné výrobě
    Legislativa živočišných produktů
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše