Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
4,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
5473
Poslední úprava
07.04.2015
Zobrazeno
1 778 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
Sušárna musí odpovídat:
- vlastnostem sušených potravin,
- způsobu sušení
- postupu (řádu) sušení

Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
V potravinářství je druh používané sušárny ovlivněn také provozními požadavky:
- sezónní charakter provozu, odpovídající sezónnosti sklizně sušených potravin;
- značně rozdílné fyzikálně-mechanické vlastnosti jednotlivých skupin sušených potravin (zrniny, mléko a pod.);
- většina sušených potravin má vysokou vlhkost, z čehož plynou vysoké požadavky na výkonnost sušáren tj. množství odpařené vlhkosti za jednotku času;
- z ekonomiky sušení plyne požadavek co nejnižších nákladů sušení, zejména provozních nákladů.

Klíčová slova:

sušáren potravin

potenciální energie

klasifikace

ovoce

sušený materiál



Obsah:
  • Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
    Klasifikace způsobů sušení a druhu sušáren
    Sušárny se sušením materiálu bez nebo za občasného pohybu
    Sušárny s pohybem sušeného materiálu vlivem jeho potenciální energie
    Sušárny s pohybem sušeného materiálu vyvolaným kinetickou energií sušícího média
    Sušárny s mechanickou dopravou sušeného materiálu sušícím prostorem
    Sušárny s otáčejícím se sušícím prostorem
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše