Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Stanovení přirozených složek potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,8 MB
Jazyk
český
ID projektu
5545
Poslední úprava
20.04.2015
Zobrazeno
1 700 x
Autor:
petr.cerny
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Voda a sušina

Obsah vody (vlhkost, sušina)
• nejčastěji sledované a nejobtížněji stanovitelné ukazatele jakosti potravin

V potravinách ve formě

• Buněčné
• Volná
• Adsorbovaná
• Vázaná na různé složky potravin
• Krystalová
• Okludovaná

Metody stanovení vody

Nepřímé: stanovení sušiny
•vážkově
•refraktometricky

Přímé: stanovuje se voda
• destilační metody
» elektrometrickémetody
» denzitometrickémetody
» chemickémetody (metoda dle K.Fischera)
» plynováchromatografie
» NIR spektrometrie


Klíčová slova:

voda

sušina

stanovení sušiny

refraktometrie

denzitometrie

měření spekter

instrumentace



Obsah:
  • Voda a sušina
    Metody stanovení vody
    Vážkové (gravimetrické) stanovení sušiny
    Vážkové stanovení sušiny
    Refraktometrické stanovení sušiny
    Refraktometrie
    Refraktometrické stanovení sušiny
    Stanovení vody destilační metodou s organickým rozpouštědlem
    Elektrometrické metody stanovení vody
    Titrační stanovení vody metodou dle K. FISCHERA - Akvametrie
    Další metody stanovení vody
    Další metody stanovení vody -infračervená spektrometrie
    Infračervené spektrum
    Instrumentace
    Měření spekter
    Analytické využití
    Měření spekter
    Analytické využití
    Stanovení vody
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše