Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Sušení zemědělských produktů

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
2,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
5476
Poslední úprava
07.04.2015
Zobrazeno
1 161 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Sušení

• snižuje obsah vody v zemědělských produktech na hodnotu, při níž jemožné jejich dlouhodobé uchovávání
• je fyzikální děj, při němž se účinkem tepla snižuje obsah vody v sušených potravinách.

Sušení

• nemá docházet ke změně chemického složení potravin.
• Vlhkost (voda) se odstraňuje odpařováním nebo sublimací.
• Při sušení tedy dochází k fázové přeměně vody z kapaliny do plynu (páry), eventuelně ve výjimečných případech z ledu do plynu - při sušení sublimací.
Tímto se sušení zásadně liší od jiných, zejména mechanických způsobů snižování vlhkosti potravin (odstřeďování, lisování atp.).

Klíčová slova:

sušení

použitelnost

teplo

přenos hmoty

kinetika

dynamika

vlhkost


O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše