Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Systém HACCP - Účinný nástroj pro zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
5489
Poslední úprava
07.04.2015
Zobrazeno
1 267 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Různé pohledy na systém HACCP

- Širší pojetí - from farm to fork
- zdravotní nezávadnost + další jakostní ukazatele
- Užší pojetí - výroba potravin
- pouze zdravotní nezávadnost

Pochopení konceptu HACCP
- HA - analýza nebezpečí
pojmy: NEBEZPEČÍ
RIZIKO
- CCP - kritické ochranné body
ochrana zdraví konzumenta

Klíčová slova:

HACCP

zdravotní nezávadnost

analýza

monitoring

verifikace

identifikace

diferenční analýza



Obsah:
  • Různé pohledy na systém HACCP
    Pochopení konceptu HACCP
    Sedm principů systému HACCP
    Vytvoření a realizace plánu HACCP
    Fáze 1: příprava a plánování
    Porozumění konceptu HACCP
    Diferenční analýza
    Propojení systému HACCP s dalšími systémy jakosti
    Fáze 2: vytvoření plánu HACCP
    Faktory ovlivňující zdravotní nezávadnost výrobku
    Výrobek
    Proudový diagram
    Analýza nebezpečí (1. princip systému HACCP)
    Relevantní nebezpečí
    Alimentární nebezpečí
    Nebezpečné situace - domácnost
    Nebezpečné situace - průmysl
    Nejčastější cesty kontaminace potravin
    Kritický ochranný bod (CCP)
    Identifikace CCP (2. princip systému HACCP)
    Možné chyby při identifikaci CCP
    Nastavení kritérií (3. princip)
    Monitoring (4. princip)
    Intervence (5. princip)
    Jedna z příčin selhání systému HACCP
    Verifikace systému (6. princip)
    Dokumentace (7. princip)
    Fáze 3: praktická realizace vytvořeného plánu HACCP
    Úskalí přechodu fáze 2 => fáze 3
    Fáze 4: udržování systému HACCP
    Vybrané aplikace systému HACCP
    Mlékárenské ošetření mléka
    CCP - kondenzované mléko
    Otrava enterotoxinem Cl. perfringens
    Brojlerová kuřata (porážka a zpracování)
    CCP1: eviscerace
    CCP2: závěrečné promytí
    CCP3: chlazení
    CCP4: balení, chlazení
    CCP5: chladírenské skladování
    Vybrané případy alimentárních onemocnění
    Listerióza - Francie 1993 - rilettes
    E. coli O157:H7 - Francie 1993 - paté
    Salmonelóza - USA 1994 - zmrzlina
    Salmonelóza - UK 1996 - sýr čedar
    Salmonelóza - UK 1996 - cereální dětská výživa
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše