Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Technologické, hygienické a senzorické hodnocení cukrovinek

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9213
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 013 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ODDÍL 3 vyhlášky č. 76/2003 Sb.: CUKROVINKY

Pro účely této vyhlášky se rozumí:

• cukrovinkami - potraviny jiné než čokolády a čokoládové bonbony, jejichž základní složku tvoří přírodní sladidla nebo sladidla 3) a další složky, jimiž mohou být i kakaové součásti nebo čokoláda, a které nesplňují požadavky na čokoládu nebo čokoládové bonbony podle § 19,

karamelami - cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité míry žvýkavé, s různou příchutí,

dražé - cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami, s nábalem zejména cukru,

želé - cukrovinky s konzistencí gelu vzniklou přídavkem želírujících látek, zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,

marcipánem - cukrovinky polotuhé konzistence, různých tvarů vyrobené z nejméně 1 dílu surové marcipánové hmoty (sestávající nejméně z 50 % loupaných mandlí a nejvýše 50 % cukru) a nejvýše 1 dílu cukrové moučky, popřípadě přibarvené, upravené na povrchu sypáním, zdobením či polevou,

rahatem - škrobové želé různých tvarů obalených směsí práškového cukru a škrobu,

tureckým medem - šlehaný cukrosirupový roztok s bílkem, popřípadě s přídavkem suchých skořápkových plodů,

chalvou - šlehaná kandytová hmota s pěnotvornou látkou pastovité konzistence, popřípadě s přídavkem suchých skořápkových plodů a tuku,

lékořicovými cukrovinkami - cukrovinky ze směsi cukru, glukózového sirupu a mouky, popřípadě dalších surovin, jejichž charakteristickou složku tvoří výtažek z lékořice,

fondánovými cukrovinkami - cukrovinky polotuhé až tuhé konzistence z cukerné hmoty, popřípadě s přídavkem dalších látek s jemnou krystalickou strukturou,

Klíčová slova:

varný poměr

ochucování

želé

karamel

gumovité cukrovinky

tvarování

výroba dražé

orientalní cukrovinky



Obsah:
  • Legislativa
    Další ustanovení vyhlášky:
    Technologie cukrovinek
    VArný poměr
    Ochucování
    Želé
    Karamel
    Gumovité cukrovinky
    Tvarování
    VÝroba dražé
    Orientální cukrovinky
    Balení a skladování
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše