Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Úvod do mlékařství - Cizorodé látky v mléce

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
6155
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 479 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
CIZORODÉ LÁTKY
» nejsou přirozenou složkou poživatin
» nepoužívají se samostatně jako poživatiny nebo typické potravinářské přísady
» nejsou pro daný druh poživatin charakteristické
» popř. jejich přítomnost v poživatině nebo výše jejich množství může mít vliv na zdraví člověka

a) Exogenní:
» kontaminanty a rezidua cizorodých látek
» aditiva

b) Endogenní:
» oxidační produkty lipidů
» nitrososloučeniny

Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách.
maximální limity kontaminujících látek
Vyhláška č. 305/2004 Sb., kterou se stanoví druhy kontaminujících a toxikologicky významných látek a jejich přípustné množství v potravinách.
NPM = nejvyšší přípustné množství

Klíčová slova:

cizorodé látky

exogenní látky

pesticidy

aditiva

endogenní látky



Obsah:
  • Cizorodé látky
    Exogenní látky
    Aditiva
    Endogenní látky
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše