Úvod do mlékařství - Cizorodé látky v mléce
«»
Popis:
CIZORODÉ LÁTKY
» nejsou přirozenou složkou poživatin
»
nepoužívají se samostatně jako poživatiny nebo typické potravinářské přísady
»
nejsou pro daný druh poživatin charakteristické
»
popř. jejich přítomnost v poživatině nebo výše jejich množství může mít vliv na zdraví člověka
a) Exogenní:
»
kontaminanty a rezidua cizorodých látek
»
aditiva
b) Endogenní:
»
oxidační produkty lipidů
»
nitrososloučeniny
Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách.
maximální limity kontaminujících látek
Vyhláška č. 305/2004 Sb., kterou se stanoví druhy kontaminujících a toxikologicky významných látek a jejich přípustné množství v potravinách.
NPM = nejvyšší přípustné množství
Klíčová slova:
cizorodé látky
exogenní látky
pesticidy
aditiva
endogenní látky
Obsah:
- Cizorodé látky
Exogenní látky
Aditiva
Endogenní látky
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.