Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Úvod do mlékařství - Druhy mléka

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,6 MB
Jazyk
český
ID projektu
6153
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 485 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
DRUHY MLÉKA


» dle vzájemného zastoupení hlavních druhŧ bílkovin:
» mléka kaseinová - přežvýkavci, obsah kaseinu 75 % celkového obsahu bílkovin
» mléka albuminová - masožravci, všeţravci a býloţravci s jednoduchým ţaludkem

» dle ontogenetických rozdílŧ (dle prŧběhu laktace):
» mléka nezralá - mlezivo či kolostrum
- mléko starodojné
- mléka aberantní
» mléka zralá

Klíčová slova:

druhy mléka

mléko mateřské

barva

konzistence

mrznutí

viskozita



Obsah:
  • Druhy mléka
    Mléka nezralá
    Mléka zralá - kaseinová
    Mléko kozí
    Mléko mateřské
    Organoleptické vlastnosti mléka
    Fyzikální a chemické vlastnosti mléka
    Technologické vlastnosti mléka
    Senzorické a technologické vady mléka
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše