Úvod do mlékařství - Druhy mléka
«»
Popis:
DRUHY MLÉKA
» dle vzájemného zastoupení hlavních druhŧ bílkovin:
» mléka kaseinová - přežvýkavci, obsah kaseinu 75 % celkového obsahu bílkovin
» mléka albuminová - masožravci, všeţravci a býloţravci s jednoduchým ţaludkem
» dle ontogenetických rozdílŧ (dle prŧběhu laktace):
» mléka nezralá - mlezivo či kolostrum
- mléko starodojné
- mléka aberantní
» mléka zralá
Klíčová slova:
druhy mléka
mléko mateřské
barva
konzistence
mrznutí
viskozita
Obsah:
- Druhy mléka
Mléka nezralá
Mléka zralá - kaseinová
Mléko kozí
Mléko mateřské
Organoleptické vlastnosti mléka
Fyzikální a chemické vlastnosti mléka
Technologické vlastnosti mléka
Senzorické a technologické vady mléka
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.