Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Úvod do mlékařství - Složky mléka

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,8 MB
Jazyk
český
ID projektu
6152
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 367 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
BÍLKOVINY MLÉKA
- vysokomolekulární polymerní sloučeniny
- skládající se z L-alfa-aminokyselin
- syntetizovány v mléčné žláze nebo přecházejí do mléka z krve
- jsou to vysokohodnotné bílkoviny
- obsahují esenciální aminokyseliny - podmiňují hlavní technologické vlastnosti (kvasnost a syřitelnost)

Fyzikálně-chemické vlastnosti bílkovin
- nedialyzují
- agregace
- fluorescence
- koagulace
- denaturují

Klíčová slova:

bílkoviny mléka

mlékařství

kaseíny

biokatalyzátory

vitamíny

minerální látky



Obsah:
  • Bílkoviny mléka
    Kaseiny
    Biokatalyzátory
    Minerální látky
    Somatické buňky v mléce
    Plyny v mléce
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše