Úvod do mlékařství - Složky mléka
«»
Popis:
BÍLKOVINY MLÉKA
- vysokomolekulární polymerní sloučeniny
- skládající se z L-alfa-aminokyselin
- syntetizovány v mléčné žláze nebo přecházejí do mléka z krve
- jsou to vysokohodnotné bílkoviny
- obsahují esenciální aminokyseliny - podmiňují hlavní technologické vlastnosti (kvasnost a syřitelnost)
Fyzikálně-chemické vlastnosti bílkovin
- nedialyzují
- agregace
- fluorescence
- koagulace
- denaturují
Klíčová slova:
bílkoviny mléka
mlékařství
kaseíny
biokatalyzátory
vitamíny
minerální látky
Obsah:
- Bílkoviny mléka
Kaseiny
Biokatalyzátory
Minerální látky
Somatické buňky v mléce
Plyny v mléce
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.