Úvod do mlékařství - Tekuté mléčné výrobky, Hodnocení mléka a smetany
«»
Popis:
PASTEROVANÉ MLÉKO
výroba: základní ošetření (odstředění a standardizace tučnosti, homogenizace, pasterace, příp. deaerace, vychlazení) a balení
trvanlivost ovlivněna:
»
mikrobiální kvalitou suroviny
»
kontaminací mléka po pasteraci
»
chladicím řetězcem
chuť ovlivněna:
» činností termorezistentních proteáz a lipáz psychrotrofních MO
»
obsahem kyslíku ve výrobku
»
účinkem světla
Klíčová slova:
pasterované mléko
trvanlivé mléko
smetana
trvanlivost
stanovení hustoty
tučnost mléka
Obsah:
- Pasterované mléko
Trvanlivé mléko
Mléko s prodlouţenou trvanlivostí
Smetana
Odběr vzorků, konzervace a přeprava
Senzorické poţadavky na konzumní mléko a smetanu
Stanovení sušiny
Stanovení hustoty
Stanovení tuku
Průkaz záhřevu mléka
Důkaz pasterace smetany
Hodnocení mikrobiologické jakosti
Úprava tučnosti mléka
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.