Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Úvod do mlékařství - Tekuté mléčné výrobky, Hodnocení mléka a smetany

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
6158
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 474 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
PASTEROVANÉ MLÉKO

výroba: základní ošetření (odstředění a standardizace tučnosti, homogenizace, pasterace, příp. deaerace, vychlazení) a balení

trvanlivost ovlivněna:
» mikrobiální kvalitou suroviny
» kontaminací mléka po pasteraci
» chladicím řetězcem

chuť ovlivněna:
» činností termorezistentních proteáz a lipáz psychrotrofních MO
» obsahem kyslíku ve výrobku
» účinkem světla

Klíčová slova:

pasterované mléko

trvanlivé mléko

smetana

trvanlivost

stanovení hustoty

tučnost mléka



Obsah:
  • Pasterované mléko
    Trvanlivé mléko
    Mléko s prodlouţenou trvanlivostí
    Smetana
    Odběr vzorků, konzervace a přeprava
    Senzorické poţadavky na konzumní mléko a smetanu
    Stanovení sušiny
    Stanovení hustoty
    Stanovení tuku
    Průkaz záhřevu mléka
    Důkaz pasterace smetany
    Hodnocení mikrobiologické jakosti
    Úprava tučnosti mléka
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše