Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Úvod do mlékařství - Význam mléka ve výživě

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
6154
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 308 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
VÝŽIVA
= uspokojování (hlavně) materiálních potřeb organismu - životních funkcí

dodávání energie pro:
- získávání tepla
- životní procesy
dodávání hmoty pro:
- obnovu organismu
- výstavbu tkání
- tvorbu nových organismů
- ochranu před nepříznivým prostředím

ŽIVNÉ LÁTKY
= látky nezbytné pro funkci a výstavbu organismu
základní živiny: sacharidy, lipidy, proteiny - energie

» svalová činnost
» udržování teploty
» nervová činnost
» metabolizmus
» vylučování zplodin
» rozmnožování
» růst

esenciální faktory: AK, MK, minerálie

Klíčová slova:

výživa

živné látky

bílkoviny

minerální látky

vitaminy



Obsah:
  • Výživa
    Živné látky
    Význam mléka ve výživě
    Bílkoviny v mléce
    Lipidy v mléce
    Laktóza
    Minerální látky
    Vitaminy
    Probiotické vlastnosti mléka a mléčných výrobků
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše