Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Výroba lihu z obilovin

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
0,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
5486
Poslední úprava
07.04.2015
Zobrazeno
2 005 x
Autor:
techplanet
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pro výrobu lihu se používá jako základní surovina obilní šrot. Ten je dopravován ze šrotovny sila do zásobníku, umístěného na tenzometrických vahách. Ze zásobníku se šrot dopravuje do vystíracího přístroje a následně stéká do zapařovací kádě, ve které se zápara ohřívá na stanovenou teplotu a dochází ke zmazovatění přidáním Termamylu. Káď má míchadlo a je ohřívána vstupem přímé páry. Po ohřátí je zápara přečerpána do zcukřující kadě, kde je ochlazena, zcukřena a přečerpána do jedné ze čtyř kvasných kádí. Lihovar má výkonnost 10 000 l abs alkoholu za den. Jako jemný líh ( obsah ethanolu 95,7 % ) je možno odebírat 9 400 l za den, zbytek 1080 l/den je líh pro technické použití. Výchozí surovinou je obilí. Výpalky, které vznikají jako odpad ze záparové komory je možno využívat v zemědělství jako přídavek do objemných krmiv.

Klíčová slova:

technologie výroby

produkty

suroviny

fermentace

spotřeba surovin

destilace

rafinace



Obsah:
  • Popis technologie výroby
    Příjem surovin a příprava zápary
    Fermentace
    Destilace a rafinace
    Skladování lihu
    Specifikace produktů a surovin
    Lihovar o kapacitě 10 000 l abs. alkoholu za den
    Spotřeby surovin
    Požadovaná jakost surovin
    Spotřeba pomocných látek
    Informativní spotřeba vody a el. energie
    Strojně - technologický popis (technika)
    Příjem obilí a kontinuální příprava zápary
    Fermentace
    Destilace a rafinace
    Skladování lihu
    Potrubní rozvody
    Elektroinstalace
    Tlakovzdušná stanice
    Vodní hospodářství
    Výroba bezvodého lihu
    Kotelna - plynová
    Sanitační stanice
    Blokové schéma s popisem jednotlivých skupin
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše