Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Význam a zdroje živočišných produktů

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
0,7 MB
Jazyk
český
ID projektu
6145
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 289 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Živočišné produkty
Maso jatečných zvířat, drůbeže, vejce, zvěřinu, ryby, med a mléko tvoří důležitou a zhlediska nutriční hodnoty jen těžko nahraditelnou složku ve výživě člověka.
Je možné, ale surčitými potížemi, zajistit plnohodnotnou výživu člověka i bez masa.
V takovém případě by však bylo nutné nahradit přirozenou stravu zahrnující maso jinou promyšleně sestavenou dietou a kombinovat rostlinné potraviny s mlékem a vejci.

Člověk - všežravec
mléko-jediný savec, který i vdospělosti konzumuje mléko
maso-senzorické a nutriční důvody
vejce-pro porovnání 100% bílkovina (zárodek)
med-nejstarší sladidlo, konzervační látka, medovina

Konzumace masa
• jakýkoliv živočich
• filozofická pohled -odpor k zabíjení jiných živočichů pro vlastní obživu
• člověk = predátor -důsledek evoluce
• člověk = kořist -lev, lední medvěd, piraňa, žralok, …

Klíčová slova:

živočišné produkty

všežravec

konzumace

maso

zdroje

složení

definice



Obsah:
  • Živočišné produkty
    Člověk - všežravec
    Konzumace masa
    Konzumace masa člověkem
    Zdroje masa
    Hlavní zdroje masa
    Etická a náboženská tabu
    Historie zpracování masa
    Definice masa
    Složení masa
    Jakost masa
    Spotřeba masa
    Nutriční hledisko
    Výživová doporučení
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše