Vzorkování - analýza potravin
«»
Popis:
Základní pojmy
Vzorek
• vybraná část celku, tj. materiálu nebo objektu, který má být analyzován
• má být reprezentativní, tj. vlastnostmi shodný s celkem
Vzorkování
• proces odebírání vzorku
• vytváření výběru
Vzorkování
Strategie vzorkování - základní rozvaha o způsobu odběru vzorku
Plán vzorkování - plánovaná metoda volby a odběru vzorku
Postup vzorkování - konkrétní provedení, které vychází z instrukcí vztahujících se k použití plánu vzorkování
Klíčová slova:
vzorkování
odběr vzorku
stabilizace
odběr
zmenšování
protokol
specifikace
Obsah:
- Vzorkování
Plán vzorkování
Strategie odběru vzorku
Základní způsoby odběru vzorků
Velikost a nezbytný počet odebraných vzorků
Slepé pokusy při odběru, přípravě a analýze vzorku
Zmenšování vzorku
Technika odběru vzorků
Vzorkovací náčiní - zdroj chyb
Uchování (stabilizace, konzervace) vzorku
Uchování vzorku
Dokumentace odběru vzorků
Dokumentace o odběru a zpracování vzorků
Odběr vzorků potravin
Základní pojmy stanovené normami
Další pojmy stanovené normami
Specifikace postupu vzorkování v normách
Obsah protokolu o vzorkování
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.