Základní ošetření mléka - Základní ošetření mléka, Konzumní mléko a smetana
«»
Popis:
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ MLÉKA
» tepelné ošetření -> zajištění zdravotní nezávadnosti a trvanlivosti
»
co možná nejvyšší zachování nutričních, organoleptických a technologických vlastností mléka
pasterační stanice
»
odstřeďování
»
standardizace tučnosti
»
pasterace mléka
»
pasterace smetany
v případě potřeby
»
homogenizace mléka
»
deaerace
»
baktofugace
připraví se:
»
odstředěné pasterované mléko
»
pasterované mléko se standardizovanou tučností
»
pasterovaná smetana
Klíčová slova:
ošetření mléka
smetana
tučnost
homogenizace
dearace
baktofugace
Obsah:
- Základní ošetření mléka
Odstřeďování mléka
Standardizace tučnosti
Pasterace mléka a smetany
Homogenizace mléka
Deaerace
Baktofugace
Konzumní mléko a smetana
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.