Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Základní ošetření mléka - Základní ošetření mléka, Konzumní mléko a smetana

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
4 x
Velikost
0,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
6157
Poslední úprava
13.07.2015
Zobrazeno
1 935 x
Autor:
agata.kucova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ MLÉKA

» tepelné ošetření -> zajištění zdravotní nezávadnosti a trvanlivosti
» co možná nejvyšší zachování nutričních, organoleptických a technologických vlastností mléka

pasterační stanice
» odstřeďování
» standardizace tučnosti
» pasterace mléka
» pasterace smetany

v případě potřeby
» homogenizace mléka
» deaerace
» baktofugace

připraví se:
» odstředěné pasterované mléko
» pasterované mléko se standardizovanou tučností
» pasterovaná smetana

Klíčová slova:

ošetření mléka

smetana

tučnost

homogenizace

dearace

baktofugace



Obsah:
  • Základní ošetření mléka
    Odstřeďování mléka
    Standardizace tučnosti
    Pasterace mléka a smetany
    Homogenizace mléka
    Deaerace
    Baktofugace
    Konzumní mléko a smetana
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše